Gackowska Dietetyk > Polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności opisuje kwestie związane z korzystaniem z serwisu internetowego gackowskadietetyk.pl, zwanego dalej “serwisem”.

Pliki Cookies – dotyczy wszystkich osób korzystających z serwisu.

Dla Państwa wygody serwis gackowskadietetyk.pl używa plików cookies i podobnych technologii m.in. po to, by dostosować serwis do potrzeb użytkowników i w celach statystycznych.

Czym są pliki „cookies”?

Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Do czego używamy plików „cookies”?

Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Jakich plików „cookies” używamy?

Stosowane są, co do zasady, dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

Pliki „cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Dane osobowe

Dotyczy wyłącznie osób kontaktujących się z Centrum Dietetyki Funkcjonalnej, w tym poprzez Formularz Kontaktowy.

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest:
    Monika Gackowska-Lisińska prowadząca działalność gospodarczą pod nazwą
    Centrum Dietetyki Funkcjonalnej
    ul. Gawronia 50, 85-430 Bydgoszcz
  2. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora wyłącznie w celu przekazania informacji niezbędnych do zawarcia umowy o świadczenie usługi konsultacji dietetycznej. Dane, które przetwarzamy w tym celu to imię, nazwisko, adres poczty elektronicznej oraz numer telefonu.
  3. Gwarantujemy spełnienie wszystkich Państwa praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj.:po 25 maja 2018 r. – Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  4. Podanie danych jest dobrowolne.
  5. Udostępnione przez Państwa dane nie będą przekazywane podmiotom trzecim.
  6. Udostępnione przez Państwa  dane nie będą podlegały profilowaniu.
  7. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  8. Państwa dane będą usuwane po roku od ostatniego kontaktu (o ile nie zostanie zawarta umowa o świadczenie usług).
  9. Administrator serwisu dołożył należytej staranności w celu odpowiedniego zabezpieczenia przekazanych danych osobowych, a w szczególności przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym.
  10. Wszelkie wnioski i pytania w temacie przetwarzania danych osobowych należy kierować pod adres poczty elektronicznej: ado@gackowskadietetyk.pl
monikagackowska.dietetyk
2531
 Photos
2034
 Followers
2411
 Following
Zupa sztoszik! Miała być botwinka a wyszedł.....krem z botwinki i batatów czyli weekendowe czyszczenie zawartości lodówki 😊
---------------------------------------------------
Potrzebujesz:
- pęczek botwinki;
- 2 duże bataty;
- 2 cebule;
- 5 młodych marchewek;
- 1 pietruszka;
- 2 ekologiczne kostki rosołowe;
- masło klarowane;
- sól himalajska, pieprz, ocet ryżowy.
----------------------------------------------------
W woku rozgrzałam masło klarowane, dodałam obrane i pokrojone w kostkę warzywa. Poddusilam. Przełożyłam do szybkowaru, zalalam wodą do wysokości warzyw, wrzuciłam kostki rosołowe i przyprawy. Po 10 minutach zblendowalam, dodałam mleko kokosowe i posiekany koperek. Pyszności😍

#zupa#zupakrem#botwinka#bataty#szybkakolacja#dietetycznie#prostoizdrowo#instafood#dietetykwkuchni#Uwielbiam sezonowe szybkie posiłki - szczególnie mając dostęp do ekologicznych warzyw. 🥬🥑🍌Dziś koktajl - liście botwinki, borówki, awokado, banany, mleko kokosowe i woda wapniowo - magnezowa (warto po nią sięgnąć będąc na diecie bezmlecznej). Szybko i smacznie!
----------------------------------------------------------------------------
🥗Mój typowy dzień jedzeniowy w III trymestrze ciąży: (III trymestr to stan katabolizmu, w 40 tyg ciąży zapotrzebowanie płodu na węglowodany to ok. 75g co odpowiada 1/2 torebce ryżu + 1 banan.
----------------------------------------------------------------------------
- ŚNIADANIE białkowo - tłuszczowe (dobrej jakości kiełbaska lub ryba wędzona z @frymarkbydgoski na bazie ekologicznych sałat, duuużo warzyw, solidnie skropione olejem rzepakowym, konopnym, lnianym, z awokado czy wiesiołka;
- II ŚNIADANIE - owoce niskowęglowodanowe typu borówki, truskawki + orzechy bądź koktajl jak na załączonym zdjęciu. 2 x w tygodniu jogurt kozi od @malinowychrusniak_serykozie
- OBIAD: białkowo - tłuszczowy, głównie ekologiczne mięso + warzywa (m.in szparagi, młoda kapusta, botwinka, fasolka szparagowa), rzadko ryby ze względu na brak dostępności do dobrej jakości;
- KOLACJA: chleb gryczany z hummusem, pastami warzywnymi + duża ilość zieleniny.

Po drodze zakwas z buraków ekologicznych, woda z pyłkiem, miodem i cytryną i duuużo wody :)
Moja słabość to kawa z energią do kawy od @palce.lizac i małe grzechy czyli sorbety malinowe od Grycan.
 #instafood#koktajl#mlekokokosowe#botwinka#banany#borowki#dairyfree#szybkieposilki#sezonowo#zdroweposilki#dietetyk#ciaza#zywieniewciazy#3trymestr#healthyeating#cojescwciazy#lowcarb#mumtobe#zdrowenawyki#pomyslnakoktajl#Zaglądajcie jutro o godzinie 18:00 na FB Centrum Dietetyki Funkcjonalnej! Czekam na Wasze pytania. Do usłyszenia!
Monika

#livea#redukcja#dieta#zbilansowanadieta#zdroweodchudzanie#dietetyk#dietetykakliniczna#odchudzanie#badanialaboratoryjne#Jak wygląda/wyglądała u Was aktywność w ciąży? My nadal praktykujemy jogę (wskazaną od 14 tygodnia ciąży w Przestrzeń Jogi w Bydgoszczy) 2 x w tygodniu oraz zaczęliśmy zajęcia AKTYWANA MAMA pod okiem trenera, który ukończył kurs Medical Prenatal Training, również 2 x w tygodniu w @flow_motion_studio w Bydgoszczy. Dodatkowo wszędzie staramy się chodzić na pieszo, a w niedzielę na godzinny, dłuższy spacer (aktualnie 8 miesiąc ciąży). #aktywnoscwciazy#ciaza#aktywnamama#beactive#dietetyk#mumtobe#pregnancy#ruch#
?
Monika Gackowska - ZnanyLekarz.pl