Gackowska Dietetyk > Polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności opisuje kwestie związane z korzystaniem z serwisu internetowego gackowskadietetyk.pl, zwanego dalej “serwisem”.

Pliki Cookies – dotyczy wszystkich osób korzystających z serwisu.

Dla Państwa wygody serwis gackowskadietetyk.pl używa plików cookies i podobnych technologii m.in. po to, by dostosować serwis do potrzeb użytkowników i w celach statystycznych.

Czym są pliki „cookies”?

Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Do czego używamy plików „cookies”?

Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Jakich plików „cookies” używamy?

Stosowane są, co do zasady, dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

Pliki „cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Dane osobowe

Dotyczy wyłącznie osób kontaktujących się z Centrum Dietetyki Funkcjonalnej, w tym poprzez Formularz Kontaktowy.

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest:
    Monika Gackowska-Lisińska prowadząca działalność gospodarczą pod nazwą
    Centrum Dietetyki Funkcjonalnej
    ul. Gawronia 50, 85-430 Bydgoszcz
  2. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora wyłącznie w celu przekazania informacji niezbędnych do zawarcia umowy o świadczenie usługi konsultacji dietetycznej. Dane, które przetwarzamy w tym celu to imię, nazwisko, adres poczty elektronicznej oraz numer telefonu.
  3. Gwarantujemy spełnienie wszystkich Państwa praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj.:po 25 maja 2018 r. – Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  4. Podanie danych jest dobrowolne.
  5. Udostępnione przez Państwa dane nie będą przekazywane podmiotom trzecim.
  6. Udostępnione przez Państwa  dane nie będą podlegały profilowaniu.
  7. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  8. Państwa dane będą usuwane po roku od ostatniego kontaktu (o ile nie zostanie zawarta umowa o świadczenie usług).
  9. Administrator serwisu dołożył należytej staranności w celu odpowiedniego zabezpieczenia przekazanych danych osobowych, a w szczególności przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym.
  10. Wszelkie wnioski i pytania w temacie przetwarzania danych osobowych należy kierować pod adres poczty elektronicznej: ado@gackowskadietetyk.pl
monikagackowska.dietetyk
2556
 Photos
2167
 Followers
2487
 Following
Po zajęciach AKTYWNA MAMA w @flow_motion_studio (gorąco polecam kobitkom w ciąży z Bydgoszczy!) pierwszy raz, mijając znaną sieć cukierni miałam ochotę wejść i kupić coś słodkiego (nic konkretnego, byle słodkie i czekoladowe - na szczęście rzadkie odczucie 🙈). Moje pierwsze pytania skierowane do siebie - czy to Cię odżywi? Jak się będziesz czuć bezpośrednio po zjedzeniu? Czy ciastko pełne pszenicy jest najlepszą przekąska dla maluszka? Jesteś faktycznie głodna? Odpowiedzi brzmią - NIE, chwilowa przyjemność, a później spadek energii i problemy jelitowe, zdecydowanie NIE, raczej ochota i zachcianka niż realny głód!  Poszłam dalej do warzywniaka, zaopatrzyłam się w owoce i ...... robię mój ulubiony koktajl na bazie mleka kokosowego 🙂 ile razy słyszę - jestem w ciąży, przecież mogę sobie pozwolić! Później schudnę, szczególnie jak zacznę karmić piersią. Pewnie! Zgadzam się. W III trymestrze zapotrzebowanie energetyczne wzrasta ok. 500 kcal, podobnie w czasie karmienia piersią. Ale czy to znaczy, że musisz wrzucać w siebie niezdrowe przekąski? Tankuj tylko dobre paliwo! Dla siebie i maluszka!🍓🍉🍑 👉Więcej na Facebooku Centrum Dietetyki Funkcjonalnej
 #ciaza#zachciankiciezarnej#dietawciazy#pregnancy#dietetyk#koktajl#instafood#babyboy#bydgoszcz#Możesz się skupulatnie przygotowywać, planować, a życie i tak napiszę swój własny scenariusz. Ciąża i poród są tego doskonałym przykładem. Adaś zrobił nam psikusa i w 36 tyg. z pozycji główki obrócił się podłużnie miednicowo. Więc czeka nas cc z czym nie łatwo mi się pogodzić (mając świadomość jaki ma to wpływ na kształtowanie odporności dziecka w przyszłości czy m.in napięcie mięśniowe). O baby seeding w Bydgoskich szpitalach można niestety zapomnieć (nawet nie warto pytać). Niemniej cieszę się, że całą ciążę jestem aktywna bo prawdziwym wyzwaniem okazuje się IV trymestr czyli czas połogu. ----------------------------------------------------------------------------
Za Waszą sugestią zakupiłam SITZ BATH SPRAY firmy @motherlovepolska (łagodzący ból uszkodzonych w wyniku porodu mięśni dna miednicy oraz tkanej krocza - zmniejszający obrzęki, hamujących krwawienie i przyspieszający regenerację). W składzie m.in liść oczaru wirginijskiego, ziele krwawnika, ziele mącznicy lekarskiej oraz olejek grejpfrutowy i lawendowy. Polecamy po porodzie drogami natury i cc. Co jeszcze sprawdziło Wam się po porodzie?

P.S warto zakupić książkę Od sierpnia ponownie będzie można zakupić nagrania z webinarium: diagnostyka i dietoterapia chorób skóry, zaburzenia gospodarki hormonalnej oraz morfologia i mineralizacja. 
Zaglądajcie na FB stronę Centrum Dietetyki Funkcjonalnej oraz FB GRUPĘ Diagnostyka dla Dietetyka. Pojawi się również sporo bezpłatnych Live'a z zakresu żywienia dzieci oraz nowe szkolenia z interpretacji wyników badań laboratoryjnych w praktyce dietetyka 🙂

#webinaria#zywieniedzieci#livea#szkolenia#badanialaboratoryjne#dietetyk#dietetykakliniczna#livea#Wege lunch - botwinka na mleku kokosowym i tofu curry z ryżem czyli równowaga w życiu mięsożercy być musi! Dziękuję @nanipracownia za inspirujące spotkanie 🥰

#vege#bydgoszcz#gdziezjescwbydgoszczy#wegetarianskarestauracja#balans#urozmaicenie#dietetyk#instafood#botwinka#curry#tofucurry#nerkownik#Dumna! Takie dobre wieści z samego rana!
?
Monika Gackowska - ZnanyLekarz.pl